SAKRAMENTI
Prva Sveta Pričest, 20.05.2012.U nedjelju, 20. svibnja na župnoj svetoj misi bilo je slavlje Prve Pričesti 62 prvopričesnika. grupa_1.jpg

Grupa_2.jpg

Grupa_3.jpg

DSCF9172.jpg


DSCF9170.jpg

DSCF9311.jpgDSCF9339.jpg
DSCF9184.jpgDSCF9092.jpg
TEKSTOVI PRVOPRIČESNIKA

Dan Svete pričesti

 Dan moje Svete pričesti ostat će mi u trajnom sjećanju. Uzbuđenje je počelo čim sam ustao. Lagano sam doručkovao i spremao se za taj svečani čin, kada ću primiti prvi put Tijelo Kristovo. Zahvaljujem dragom Bogu na ovom danu i svečanosti mise koju je svećenik pripremio za nas. Sve je bilo jako svečano, bjelina oko nas, čistoća i naša mala, ali čista srca. Na kraju smo ovaj dan podijelili uz naše najmilije. Hvala ti Bože na ovom daru.

 

                                          MARKO PODRAVEC

 

Prva Sveta Pričest

 

Došao je i taj dan kada sam obavila svoju prvu Pričest. Za mene i moju obitelj to je bio jak lijep i svečan događaj. Za mene je najuzbudljivije bilo: moja prva ispovijed i primanje hostije. Sada znam da sam i ja dijete Božje i da će me Isus i vjera u njega voditi kroz život. Zahvaljujem roditeljima i svećenicima koji su mi to omogućili.

 MATEA POSAVEC, 3b


Moja prva sveta pričest

 Bila sam sretna jer je došao dan moje prve pričesti. Zahvaljujem Bogu što je bio lijep dan i svima koji su me došli vidjeti. Bila sam uzbuđena kad je počela misa, a posebno kad sam primila Tijelo Kristovo. To je bio prekrasan osjećaj i zahvaljujem Bogu na njemu. Zahvaljujem svojim roditeljima i rodbini što su svojim prisustvom uljepšali moju prvu pričest.

ANTONIJA TKALČEVIĆ

 

 

 

 

Moja prva pričest

 

Svanuo je lijep i sunčan dan. Danas je moja prva pričest. Probudio sam se uzbuđen. Jedan od važnih dana u mom životu. Odjeća je već bila spremna. Kada sam obukao haljinu, bio sam sretan. Došlo je vrijeme za odlazak u crkvu. Ubrzo su došli moji roditelji i brat. Svečanost je počela. Moji prijatelji su bili sa mnom. Kada je došlo vrijeme pričesti, shvatio sam da postajem nešto važno. Primiti hostiju, vrijedilo je čekati. Hvala ti, Bože, za taj dan!

NEPOZNATI AUTOR

 

Kako sam doživio Prvu pričest

 Bila je to lijepa nedjelja. Sa svojom obitelji sam došao u crkvu. Mi prvopričesnici smo imali svečane haljine. Na dar sam dobio križić oko vrata. Bio sam sretan zbog toga. Sveta misa je bila ispunjena toplinom, lijepim riječima, pjesmom, molitvom i s puno ljubavi. Znam da je Isus bio sa svima nama. Rado i uvijek ću se sjećati toga dana i tog trenutka.

LUKA MIŠIR

 

 

 

 

Dragi Isuse!

Hvala ti za prekrasan dan moje Prve pričesti. Hvala ti za sreću koju sam osjećala što ću primiti Tvoje tijelo. Molim Te da moje srce uvijek bude čisto i da ti uvijek budeš u njemu. Željela bih da sva djeca i svi odrasli na ovom svijetu osjećaju istu radost kao i ja. Hvala ti Isuse što voliš mene, moju braću i moje roditelje!

 

ANA MARGETIĆ, 3.a

 

Prva pričest

 Već duže vrijeme naš vjeroučitelj i svećenik pripremali su nas za Prvu pričest. Rekli su nam da se moramo sjetiti svih svojih grijeha i priznati ih pred Bogom kako bi čisti od grijeha mogli primiti hostiju, Tijelo Kristovo. Ja sam se radovao tom danu i željno ga čekao. Cijela moja obitelj i kumovi prisustvovali su mojoj Prvoj pričesti na kojoj sam kao mali anđeo u bijeloj haljini primio Krista u svoje srce. Nakon mise okupili smo se u restoranu gdje smo veselo proslavili moju Prvu pričest. Uspomena će mi ostati u lijepom sjećanju jer mi je drago što sam primio Krista, a cijela obitelj se radovala zajedno sa mnom.

NEPOZNAT AUTOR

 

Moja prva pričest

Nekoliko dana prije svete pričesti već sam bio uzbuđen i u iščekivanju. Naime, odabran sam da do oltara nosim Bibliju što je za mene velika čast. Napokon, osvanuo je nedjeljni, pričesni, sunčan dan. Obukao sam bijelu haljinu i u pratnji roditelja i brata krenuo prema crkvi. Moji roditelji su bili ponosni, a brat znatiželjan. Ubrzo sam se našao u čistoći i bjelini mnoštva mojih prijatelja, prvopričesnika. Gledalo nas je puno ljudi, zajednički smo molili i pjevali. Najsvečanije je bilo kada sam primio u usta Tijelo Kristovo. Srce mi je tada više lupalo nego pri ispovijedi prethodni dan. Osjećao sam se važnim i odraslijim. Na tom putu pratili su me vjeroučitelji i roditelji i jako sam im zahvalan. Poslije svete mise imao sam svečani ručak i tridesetak uzvanika. Majka je pozdravila prisutne, a onda me pozvala da pred svima izmolim Oče naš. Svi su molili sa mnom. Bio sam ponosan, vedar i razdragan. Bio je to zaista moj dan. Povodom pričesti primio sam i lijepe darove od srca, dragih ljudi, mojih gostiju.

 

MATEJ KOZIĆ

 

 

 

Moja prva sveta pričest

 U nedjelju, 20. svibnja došao je i taj dan. Ujutro kad sam se probudila bila sam jako uzbuđena. Krenuli smo u crkvu. Ispred crkve su nas čekale vjeroučiteljice, a i one su bile jako uzbuđene. Počela je misa. Na misi sam jedva čekala da primim Isusovo tijelo. Kada sam ga primila bila sam jako sretna jer je On sada u meni. Poslije mise smo se fotografirali, a onda svatko sa svojom obitelji. Proslavila sam taj dan sa svojom rodbinom i obitelji. Dobila sam puno poklona, ali oni nisu puno vredniji od Isusa Krista. Dugo ću pamtiti ovaj dan.

                                                                                ANA ŠPOLJARIĆ

 

Moja prva pričest

 Moja prva pričest bila je u nedjelju, 20. svibnja 2012. Prvi put sam primio sveti sakrament pričesti. Jako sam bio sretan zbog toga. Došla mi je cijela obitelj i rodbina da zajedno proslavimo moj dan. Vrijeme je bilo lijepo i sunčano pa se vani održala svečanost. Srce mi je bilo posebno. Slikali smo se, dobio sam križ i primio sam svetu pričest. Cijeli dan sam slavio sa svojom obitelji i rodbinom. U utorak sam s mamom opet otišao u crkvu na svetu misu i pričestio se.

                                                                LEONARDO LALIĆ, 3b

 

Moja prva sveta pričest

Nakon dugih priprema i iščekivanja konačno je došao i taj dan: moja prva sveta pričest. Sve je bilo doista prekrasno. Vrijeme je bilo sunčano. Došla mi je sva rodbina i dragi prijatelji koje smo pozvali. Poslije svete mise išli smo na ručak i divno se proveli. Dobio sam jako puno darova. Bože, od srca ti hvala na tome svemu. Hvala i mojim roditeljima. Jako sam ponosan zato što sam primio prvu pričest. Trudit ću se biti bolji dječak kao što sam obećao dragom Bogu. Moja prva pričest je bila nešto posebno i dugo ću je pamtiti.

 PATRIK KUHARSKI

Prva pričest

20. svibnja imala sam Prvu pričest i dobro se zabavila. Ujutro sam se probudila i spremala za misu. Bila sam jako uzbuđena. Jedva sam čekala taj sveti sakramenat. Nakon što sam primila Kristovo tijelo, puno sam se slikala. Bilo mi je jako lijepo. Mislim da ću još jako dugo pamtiti Prvu pričest.

                                                                      EMA FALETAR

Moja prva sveta pričest

20. svibnja dan svete pričesti. Prije svete misa bila sam ponosna na sebe što ću dobiti hostiju. Kada sam dobila Isusovo tijelo bila sam još ponosnija na sebe. Poslije svete mise išla sam se slikati s rodbinom. Svetu pričest slavila sam u restoranu Golub. Dobila sam puno poklona. Ovaj dan nikad neću zaboraviti. A i potrudit ću se da budem još bolja.

                                           MARTINA POKOS

 Prva pričest

20. svibnja 2012. slavila sam prvu pričest. U crkvu sam došla sa svojom obitelji. Misa se održavala vani u dvorištu crkve. Poslije sam se slikala sa prijateljima i prijateljicama. A onda s obitelji. Bilo mi je lijepo.

                                                         GABRIJELA PEŠA

 Moje slavlje prve pričesti

 Kad sam se ujutro probudila bila sam nemirna i uzbuđena. U dvorištu su me dočekale prijateljice s vjeronauka.  Vjeroučiteljice su nam dale križiće. Na misi sam bila nestrpljiva. Kada sam primila hostiju imala sam osjećaj kao da žvačem papir. Nakon mise smo se slikali i dobili smo uspomenu sa prve pričesti. Kad smo došli kući ispričala sam mami kako sam se tresla. Na prvoj pričesti sam se osjećala bliže Isusu nego inače.

 STELLA KIŠ

<< Prethodna 1 2 Slijedeća >>

Impressum | Statistika