2. Korizmena nedjelja

ŽUPNE OBAVIJESTI

01.  ožujka 2015. – 2. KORIZMENA NEDJELJA

www. zupa-svetoga-antuna-bj.hr

 

Ponedjeljak - Sv. Janja Praška

Utorak - Sv. Kunigunda

Srijeda -  Sv. Kazimir

Četvrtak – Sv. Lucije

Petak - Sv. Koleta Boylet

Subota – Sv. Perpetua i Felicita

Nedjelja – 3. korizmena nedjelja

 

·        Kroz korizmu pobožnost križnog puta je srijedom, petkom i nedjeljom u 17.30 sati.

 

·        Ova nedjelja je prva u mjesecu ožujku. Molimo za duhovna zvanja i skupljamo darove za naše sjemenište. Dar za sjemenište možete staviti u škrabicu pod korom.

 

·        Ovaj petak je prvi u mjesecu. U našoj crkvi je cjelodnevno klanjanje pred Presvetim. Tko želi dežurati u molitvi po sat vremena neka se upiše u raspored koji je u sakristiji.

 

·        U srijedu, 4. ožujka nakon večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

 

·        U petak, 6. ožujka je Svjetski molitveni dan. U našoj crkvi sv. Antuna, poslije večernje svete mise održat će se ekumenski molitveni susret. Svjetski molitveni dan je međunarodni, ekumenski pokret žena koje se na poseban način susreću i ujedinjuju jednom godišnje, svakog prvog petka u ožujku, pozivajući kršćane cijeloga svijeta na molitvu.

 

·         Povodom 500. obljetnice rođenja sv. Terezije Avilske u našu katedralu sv. Terezije dolaze relikvije sv. Terezije Avilske. Počast relikvijama sv. Terezije moći ćete iskazati u subotu, 7 ožujka od 17h i u nedjelju 8. ožujka - cijeli dan. To je veliki događaj za katolike našega grada. Dođimo i iskažimo počast relikvijama sv. Terezije Avilske.

 

·        Danas po svetom misom u 10.30h. završavaju Franjevačke pučke misije. Svetu misu predvodi generalni vikar naše biskupije mons. Stjepan Ptiček. Zahvaljujemo se Gospodinu na svim milostima koje primili tijekom trajanja ovih misija. Hvala našim misionarima koji su nam naviještali  i svjedočili Božju riječ. Hvala i svima onima koji su pomogli u organizaciji ovih pučkih misija.

 

·        Od katoličkog tiska u sakristiji imamo Glas koncila.

 

·        Hvala svim našim dobročiniteljima.

Impressum | Statistika