6. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI

15.  veljače, 2015. – 6. NEDJELJA KROZ GODINU

www. zupa-svetoga-antuna-bj.hr

Sljedeći tjedan  slavi se u Katoličkoj Crkvi:

Ponedjeljak - Sv. Julijana

Utorak - Sedam svetih osnivača Reda slugu BDM

Srijeda -  Čistar Srijeda - Pepelnica

Četvrtak – Sv. Konrad

Petak - Sv. Leon

Subota – Sv. Petar Damiani

Nedjelja – 1. korizmena nedjelja

 

·        U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda. Zapovijedani je post i nemrs. To je početak Korizme. Svete mise na Pepelnicu su u 7, 10.30 i 18 sati. Na sv. misama je obred pepeljenja.

·        Kroz korizmu pobožnost križnog puta je srijedom, petkom i nedjeljom u 17.30 sati.

·        Sljedeće nedjelje 22. veljače, u našoj župi započinju Franjevačke pučke misije. Misije će otvoriti naš biskup mons. Vjekoslav Huzjak, koji će predvoditi svetu misu u 18h.

Uzmite program pučkih misija na kojem imate detaljni raspored događanja. Dobro ga proučite.

Kroz prvi korizmeni tjedan svakoga dana u 7.30h molit će se jutarnja molitva pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Svakoga dana od 8-12 u crkvi će biti mogućnost za razgovor i ispovijed sa svećenicima misionarima. U 12h molit će se Srednji čas i blagoslov s Presvetim. Od 15-18 ponovno će biti mogućnost za razgovor i ispovijed. U 17h u crkvi će započeti Naviještaj o temi dana. U 17.30 je pobožnost. U 18h sveta misa.

Tijekom trajanja misija franjevci misionari imat će i različite susrete prema predviđenom rasporedu: s prijavljenim obiteljima, s mladima u Srednjoškolskom centru, s djecom u IV. osnovnoj školi; sa zatvorenicima u Bjelovarskom zatvoru, sa prvopričesnicima i krizmanicima u crkvi; sa korisnicima pučke kuhinje u Caritasu; sa osobama s intelektualnim teškoćama koje se okupljaju u našem Caritasu; u Domu za starije i nemoćne osobe. U četvrtak, 26. veljače u 15h u crkvi će biti susret s braniteljima. U subotu 28. veljače u 17.30 imat ćemo pobožnost na čast BDM - procesiju s Gospinim kipom u samostanskom vrtu i posvetu nebeskoj majci. Najavljujemo i mjuzikl "Sa svetim Franjom - Zajedno" koji će se održati u Domu kulture, u subotu 28. veljače u 19.30h. Misije završavaju u nedjelju 1. ožujka sa svetom misom u 10.30h.

·        Uzmite raspored događanja i uključite se Franjevačke pučke misije. Iskoristite ovo vrijeme milosti  jer pučke misije su velika duhovna obnova za našu župu, za sve naše župljane, za sve naše obitelji. Molimo za uspjeh misija: Gospodine Bože naš, Ti si dobro, svako dobro, najveće dobro. Po zagovoru sv. Franje molimo Te da izliješ svoj blagoslov na sve nas, kako bismo čitavim srcem prihvatili ove Misije kao dar Tvoje ljubavi i dobrote. Neka nam one budu istinski poticaj u življenju naše vjere, nade i ljubavi. Daj da svim srcem prihvatimo i živimo, u sili i snazi Duha Svetoga, Evanđelje Tvoga ljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista. Izlij svoju božansku milost na sve naše obitelji, na djecu i mlade, na starije i bolesne. Neka nas, kroz ovo vrijeme milosti, svojim moćnim zagovorom prati sveti Antun Padovanski, naš nebeski zaštitnik i Majka Marija. Amen

 

·        Od katoličkog tiska u sakristiji imamo GK. Hvala svim našim dobročiniteljima.

Impressum | Statistika