DOGODILO SE...
Blagdan sv. Antuna, 13. lipanj 2016.

Blagdan sv. Antuna na koji smo se duhovno pripremali pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu i devetnicom sv. Antunu proslavili smo slavljenjem osam sv. Misa. Najposjećenije sv. Mise bile su za djecu sa blagoslovom djece i ljiljana i sv. Misa Poldanica koju je predmolio biskup bjelovarsko-križevački mons. Vjekoslav Huzjak. U homiliji biskup je govorio o životu sv. Antuna i poticao vjernike da ga slijede, da živimo poziv na koji nas Bog zove na svojim mjestima gdje jesmo, u obitelji, na radnom mjestu ili u crkvi. Sv. Antun nas poziva da na svojim mjestima prepoznamo ljude kojima nas Bog šalje. Gdje to mene Bog šalje da činim dobra djela, djeci, starijima, bolesnima?  Društvo u kojem prevladava istina, ljubav prema Bogu i ljudima, takvo društvo može napredovati, ali danas svijet nameće put prijevare koji vodi u zabludu, u život bez Boga. Sv. Antun je svetac kojeg često zazivamo i stalno je prisutan u našim životima kao svetac koji će priskočiti. Neka nas prati njegov zagovor da ostanemo vjerni Bogu, crkvi i narodu.

Tijekom dana mnogo se ispovijedalo, upisivale su se sv. Mise i molitve, kupovali su se nabožni predmeti, knjige, palile su se svijeće.

Gvardijan fra Tonio Vučemilović zahvalio se svima koji su svojim radom, molitvama, postovima, darovima, cvijećem  doprinijeli da ovaj blagdan prođe u miru, redu i dostojanstveno.  Zahvalio se svim svećenicima koji su dolazili na pobožnost 13 utoraka sv. Antunu, koji su danas došli služili sv. Mise te biskupu koji se odazove na svaki poziv na Antunovo, to je dobar znak  suradnje i sloge među braćom franjevcima i svećenicima.

Nada Bogi

<< Prethodna 1 2 3 4 5 ... 121 122 123 Slijedeća >>

Impressum | Statistika